Termenii și condițiile utilizării portalului NoZi.ro

1. Acceptarea termenilor și condițiilor

Termenii și condițiile reprezintă acordul legal între dumneavoastră și S.C. NOZI MEDIA S.R.L.

De serviciile site-ului www.nozi.ro pot beneficia doar persoanele care sunt de acord cu termenii și condițiile precizate în continuare. Accesarea și vizitarea website-ului, crearea unui cont pe website sau utilizarea serviciilor de publicare de anunțuri pentru vânzarea, cumpărarea sau închirierea de bunuri sau servicii presupun acceptarea în totalitate și necondiționată a acestor termeni și condiții.

Prin acordul dumneavoastră referitor la termeni și condiții, garantați faptul că aveți 18 ani și capacitate deplină de exercițiu sau în cazul unei persoane juridice sunteți o societate care funcționează respectând legile din România, iar reprezentanții pe care i-ați desemnat sunt în drept să exprime acordul dumneavoastră legal cu privire la utilizarea website-ului.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza termenii și condițiile în orice moment, cu notificarea prealabilă prin email a Utilizatorilor.

Dacă nu sunteți de acord cu termenii și condițiile stipulate în acest document, nu folosiți site-ul www.nozi.ro și serviciile oferite prin intermediul lui.

2. Definiții

1. Furnizor – S.C. NOZI Media S.R.L., persoană juridică română, cu sediul in Sibiu, str. Aleea Seviș, nr.14, ap.62, cod postal 550382, CUI: RO34600794, Nr. ONRC: J32/537/2015.

2. Portal, Website – pagina web www.nozi.ro , cu toate aplicațiile și secțiunile ei.

3. Utilizator – orice persoană fizică sau juridică, în vârstă de cel puțin 18 ani, care utilizează site-ul www.nozi.ro .

4. Anunț – ofertă publică realizată de către un Utilizator, care conține prezentarea unui produs sau serviciu, cu scopul vânzării sau închirierii lui.

5. Vânzător – Utilizatorul care oferă spre vânzare sau închiriere unul sau mai multe produse și/sau, după caz, servicii.

6. Cumpărător – Utilizatorul care cumpără unul sau mai multe produse și/sau servicii afișate pe www.nozi.ro .

7. Produs – bun sau serviciu care poate fi comercializat conform legii și care nu încalcă prevederile Termenilor și Condițiilor.

8. Moderatori – persoane care verifică/moderează conținutul Anunțurilor publicate de către Utilizatori pe website.

9. Termeni și Condiții – prezentul contract de utilizare.

3. Descrierea serviciilor oferite

www.nozi.ro este un website de publicitate online unde pot fi publicate în mod gratuit anunțuri de vânzare, închiriere produse, prestări de servicii, campanii de publicitate, oferte de locuri de muncă. Utilizatorii pot căuta prin oferta de anunțuri gratuite publicate în Portal.

Adăugarea unui anunț

Un Anunț poate fi creat prin completarea unui formular existent pe site, care trebuie să conțină:

 1. Datele reale de contact ale Utilizatorului
 2. Descrierea produsului care face obiectul Anunțului
 3. Prețul

Este obligatoriu ca toate anunțurile publicate să fie scrise corect și să fie conforme cu realitatea. Din acest motiv, aprobarea anunțurilor nu se va face automat, ci acestea vor fi verificate de o echipă specializată care va putea cere corectarea acestora înainte de a fi publicate. Ne rezervăm dreptul de a respinge și/sau șterge anunțurile care nu respectă aceste reguli.

La adăugarea unui anunț este necesar să completezi date reale de contact, astfel încât să poți fi contactat de Cumpărători. Perioada de valabilitate a unui anunț este de 30 de zile, cu posibilitatea de a reactualiza în mod gratuit anunțul. Înainte cu 3 zile de expirarea anunțului tău, vei fi informat prin email în legătură cu acest fapt.

Furnizorul nu răspunde pentru neafișarea Anunțurilor sau pentru întreruperea afișării lor și nici pentru pagubele directe sau indirecte pe care Utilizatorul le poate suferi din acest motiv. De asemenea, nu își asumă răspunderea pentru conținutul sau veridicitatea Anunțurilor publicate, pentru calitatea, cantitatea și disponibilitatea produselor descrise în Anunțuri.

Promovarea unui anunț contra cost

Anunțurile pot fi promovate, contra cost. NoZi.ro oferă mai multe variante de promovare a Anunțurilor, în funcție de necesitățile utilizatorilor:

 • Promovarea Simplă: Anunțurile vor fi promovate discret, fără etichetare cu semne distinctive a faptului că anunțul este promovat. Anunțurile promovate în acest fel vor fi plasate mai des în fruntea listelor de anunțuri în cadrul categoriei/subcategoriei din care fac parte.
 • Promovarea în Galerii: Acest tip de promovare va afișa Anunțurile Utilizatorilor atât în secțiunea de anunțuri gratuite cât și în secțiunea de galerii.
 • Promovarea în Bannere: Acest tip de promovare este conceput în special pentru companiile care doresc să-și promoveze afacerea sau doresc să-și extindă campania publicitară și printre Utilizatorii Portalului.

4. Dreptul de autor

Întregul conținut al site-ului www.nozi.ro aparține Furnizorului. Prin conținut ne referim la imagini, texte, anunțuri, grafică, aplicații, link-uri, orice alt conținut audio-vizual, design-ul grafic, codul sursă și orice alte date și informații. Informațiile existente pe www.nozi.ro nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metodă fără acordul scris al reprezentantului legal al Furnizorului. Nerespectarea acestor condiții se pedepsește conform legii în vigoare.

Prin publicarea unui anunț pe www.nozi.ro, Utilizatorul garantează faptul că deține toate drepturile de autor pentru imaginile și conținutul introdus și că nu încalcă dreptul de proprietate intelectuală al vreunei terțe părți. Prin publicarea anunțului pe site-ul www.nozi.ro Utilizatorul acceptă să transmită Furnizorului toate drepturile asupra materialului postat.

5. Limitarea răspunderii

Utilizatorul este direct răspunzător de materialele postate pe www.nozi.ro. Site-ul www.nozi.ro nu este răspunzător pentru eventuale daune sau consecințe neplăcute ce decurg din lipsa de acuratețe a conținutului, erori, pierderi sau stricăciuni de orice natură, apărute în urma folosirii oricărui conținut afișat pe site.

6. Reguli de postare

Moderatorii site-ului www.nozi.ro nu vor activa sau vor înlătura după caz anunțurile false, incorecte sau incomplete, care au un conținut jignitor sau calomnios.

Încercările repetate de a introduce anunțuri ce nu respectă acești Termeni și Condiții pot duce la dezactivarea permanentă a unui anunț sau chiar blocarea permanentă a unui email asociat unui cont care în mod repetat nu respectă regulile Portalului.

Oferim mai jos un ghid pentru evitarea anulării, dezactivării sau ștergerii unui anunț postat în Portal:

 • Este obligatorie postarea unui singur anunț pentru același produs sau serviciu;
 • Un anunț este valabil pentru un singur produs, nu va fi admis spre publicare un anunț care face referire la mai multe produse;
 • Anunțul publicat într-un județ este vizibil în toate celelalte județe, de aceea nu va fi acceptată publicarea unui anunț în mai multe județe;
 • Nu sunt admise spre publicare Anunțuri care conțin poze preluate din alte surse, cum sunt pozele care sunt marcate cu sigla altor site-uri, cu înscrisuri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producători sau de către alte agenții media, cu excepția produselor sigilate;
 • Sugerăm să nu faci publice date cu caracter personal în cadrul anunțurilor postate, cum ar fi CNP-ul, contul bancar sau să furnizezi ca date de contact numere de telefon cu suprataxă. Aceste anunțuri nu vor fi activate.
 • Asigură-te că ai încadrat corespunzător anunțul tău în categoria și subcategoria corectă;
 • Anunțurile se postează în limba română, folosind un limbaj decent și fără să adaugi link-uri către alte website-uri;
 • NoZi.ro nu acceptă anunțurile care implică discriminări de orice fel;
 • Serviciile oferite trebuie să respecte legile și reglementările aplicabile în România;
 • Este interzisă publicarea de material cu drept de autor, de materiale obscene, defăimătoare sau care conțin amenințări față de un alt Utilizator.

Nu sunt admise Anunțuri referitoare la:

 • droguri, obiecte și materiale erotice sau obscene;
 • alcool și băuturi alcoolice;
 • țigări și produse pe bază de tutun;
 • servicii ghicitoare, clarvăzătoare, tarot și alte activități similare;
 • bunuri obținute prin furt, jaf, înșelătorii sau alte tipuri de infracțiuni;
 • bunuri periculoase pentru sănătatea și viața umană;
 • bunuri inexistente;
 • animale pe cale de dispariție;
 • matrimoniale, sex plătit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemănătoare;
 • oferte de locuri de muncă care implică masaj erotic, sex plătit sau activități de videochat;
 • oferte de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasă prin Internet;
 • produse contrafăcute sau replici ale unor produse originale;
 • materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde);
 • muzică, filme, software sau alte bunuri care încalcă drepturile de autor și proprietate intelectuală;
 • lucrări de diplomă sau ajutor în scrierea unei lucrări de diplomă;
 • servicii de împrumut, amanet, credite sau camătă, cămătarie sau alte activități similare;
 • produse farmaceutice și medicamente, cu excepția suplimentelor alimentare, vitamine, medicamente pe bază de plante;
 • organe umane;
 • arme din categoria armelor și muniții letale/neletale (arme militare, arme de vânătoare, arme de asomare, arme cu tranchilizante, arme de colecție, arme de panoplie) și arme albe (baionete, săbii, spade, florete, pumnale, cuțite, sișuri, boxuri, castete, arbalete, arcuri, bâte, măciuci și bastoane telescopice);
 • arme și muniții letale/neletale care nu respectă Dispozițiile prevăzute de către Legea nr.295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor;
 • jocuri de noroc, tranzacții virtuale;
 • servicii de spargere sau deblocare pentru conturile de servicii online, cum ar fi Google Drive, iCloud, Yahoo, etc.;
 • bunuri ce se află în afara țării;
 • anunțuri cu oferte de muncă actori în filme pentru adulți.

În urma constatării nerespectării prevederilor Termenilor și Condițiilor de către un Anunț, moderatorii vor avea dreptul fie să ceară modificarea, să modifice Anunțul pentru a evita ștergerea lui, fie să dezactiveze postarea acestuia pe website. În cazul respingerii unui Anunț, Utilizatorul va putea găsi motivul respingerii anunțului în subsecțiunea Anunțuri din secțiunea Contul Meu.

Furnizorul își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment și alte porțiuni din conținutul site-ului.

7. Modalități de plată

Plata pentru promovarea unui Anunț poate fi realizată prin trimiterea unui SMS cu suprataxă sau prin plata online cu un card bancar.

Datele necesare efectuării plății prin SMS vor fi oferite Utilizatorului după completarea și salvarea formularului de creare a unui Anunț. SMS-urile care vor conține alte date decât cele specificate expres de către Furnizor în vederea efectuării plății nu vor duce la promovarea sau afișarea Anunțului, deoarece nu pot fi prelucrate de către Furnizor, astfel încât se va considera în mod automat că Utilizatorul nu a achitat prețul publicării Anunțului conform Termenilor și Condițiilor. Utilizatorul nu va putea solicita Furnizorului rambursarea oricăror sume achitate prin SMS în cazul în care plata publicării Anunțului nu a putut fi confirmată Furnizorului datorită unei culpe din partea Utilizatorului în introducerea elementelor de identificare a plății și transmiterea SMS-ului de plată conform instrucțiunilor Furnizorului.

Pentru plata prin card de credit/debit, este necesară completarea din partea Utilizatorului a unui formular dat de EuPlătesc, furnizorul de servicii de plată prin card online, în pagina web către care va fi redirecționat Utilizatorul. Cardurile de debit/credit acceptate sunt: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard.

Plata pentru promovarea de anunțuri pe www.nozi.ro se efectuează astfel:

 1. Prin card bancar, în RON, dacă metoda de plată pentru care se optează este online.
 2. Prin cartela Prepay, dacă metoda de plată selectată este prin SMS. Plata se efectuează din creditul în euro disponibil în contul cartelei.
 3. Prin abonament telefonic, dacă metoda de plată este prin SMS, iar plata va fi evidențiată în RON pe factura de plată către operatorul de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom.

8. Serviciul de curierat

NoZi.ro va introduce în curând posibilitatea chemării unui curier direct din Portal.

Recomandăm vânzătorilor să solicite personal serviciile de curierat și să nu accepte predarea bunurilor oferite spre vânzare până nu au verificat validitatea reprezentatului serviciilor de curierat.

www.nozi.ro nu intermediază transferul de bani între Vânzător și Cumpărător. Orice probleme care apar din momentul în care Curierul se deplasează către Cumpărător pentru a livra coletul și până la încheierea cu sau fără succes a tranzacției reprezintă responsabilitatea Vânzătorului, Cumpărătorului și a furnizorului serviciilor de curierat. Furnizorul nu are nici o implicare în relația Vânzător-Curier-Cumpărător și nu își asumă nici o responsabilitate pentru eventualele conflicte sau deficiențe intervenite până și după livrarea produsului.

Obligațiile Vânzătorului sunt:

 1. Să ofere datele de contact și adresa corecte pentru ca agentul curier să poată ridica Produsul;
 2. Să ambaleze corespunzător Produsul;
 3. Să nu trimită produse interzise prin lege;
 4. Să anuleze comanda prin intermediul contului www.nozi.ro, în cazul în care tranzacția nu mai are loc;
 5. Să stabilească împreună cu curierul modalitatea de primire a banilor;
 6. Dacă optează pentru serviciul “Livrare cu verificare” să permită verificarea coletului la Cumpărător, înainte de plata contravalorii sale;
 7. Să achite returul livrării coletului, în cazul în care Cumpărătorul a refuzat coletul după verificare sau nu poate fi contactat pentru a i se face livrarea.

Obligațiile Cumpărătorului sunt:

 1. Să furnizeze datele de contact și adresa corecte Vânzătorului, pentru ca acesta să poată plasa comanda, iar agentul de curierat să poată face livrarea;
 2. Să anunțe cât mai rapid Vânzătorul dacă nu mai dorește produsul;
 3. Să verifice Produsul înainte de plată pentru a se asigura că a primit Produsul corespunzător;
 4. Să efectueze plata către agentul curier, în condițiile în care acceptă coletul;
 5. Să refuze coletul în cazul în care Produsul nu corespunde cu cel din anunț sau în cazul în care Vânzătorul nu îndeplinește promisiunea pentru opțiunea „Livrare cu verificare”;
 6. Să resigileze coletul dacă refuză să cumpere Produsul după verificarea lui.

Răspunderea furnizorului de servicii curierat constă în:

 1. Deplasarea la Vânzător pentru a prelua coletul ce conține Produsul oferit spre vânzare;
 2. Verificarea concordanței între ceea ce se află în mod real în colet și ceea ce scrie că se livrează în documentul de transport, iar în caz de neconcordanță să nu preia coletul de la Vânzător.
 3. Refuzarea produselor neambalate, ambalate necorespunzător sau produse interzise prin lege;
 4. Permiterea Cumpărătorului să verifice produsul înainte de plată;
 5. Preluarea contravalorii coletului de la Cumpărător și să contacteze Vânzătorul pentru a-i plăti suma corespunzătoare;
 6. Contactarea Vânzătorului în cazul în care Produsul este refuzat și să stabilească împreună condițiile de returnare;
 7. Menținerea coletului în aceeași stare în care l-a preluat de la Vânzător, atât în caz de livrare către Cumpărător, cât și în caz de retur.

9. Plângeri și sesizări

Utilizatorul poate depune o plângere sau sesizare în legătură cu serviciile oferite de Furnizor, respectiv Anunțurile publicate pe website, în termen de 5 zile de la data producerii evenimentului respectiv.

Plângerea va fi depusă folosind formularul de contact aflat pe website, cu indicarea datelor de identificare ale Utilizatorului, precizarea Anunțului ce face obiectul plângerii, respectiv a oricăror informații necesare Furnizorului pentru a identifica evenimentul în cauză. Sesizările vor primi răspuns în maximum 10 zile lucrătoare, în condițiile în care Utilizatorul a furnizat toate datele necesare Furnizorului.

Furnizorul nu garantează soluționarea tuturor plângerilor sau solicitărilor Utilizatorilor.

10. Eligibilitatea, înregistrarea și anularea conturilor NoZi.ro

Crearea unui cont pe site-ul www.nozi.ro poate fi făcută folosind o adresă de email și o parolă. Nu sunt permise înregistrări multiple cu aceeași adresă de email. Prin înregistrare, Utilizatorul confirmă faptul că are cel puțin 18 ani. Informațiile profilului creat trebuie să fie reale și complete.

Ne rezervăm dreptul de a bloca un cont în cazul în care sunt postate în mod repetat Anunțuri care nu respectă Termenii și condițiile.

Utilizatorii au posibilitatea să își șteargă contul creat și astfel vor fi retrase toate Anunțurile postate pe site.