Piața imobiliară din România!

Totul despre piața imobiliară din România

Piața imobiliară se referă la tranzacțiile prin care se acordă drepturi de proprietate sau de folosință asupra locuințelor și terenurilor, prețul de tranzacție depinzând de interacțiunea dintre cerere și ofertă. În România, piața imobiliară rezidențială cuprinde peste 8 milioane de locuințe, având aproximativ 21 milioane de camere și o suprafață locuibilă totală de peste 300 milioane de m2.

În București, numărul total de locuințe este de aproximativ 800 mii, împărțite in aproape 2 milioane de camere și având o suprafață locuibilă totală de peste 30 milioane de m2. Astfel, 10% din populația României locuiește in capitală, unde se regăsește 10% din fondul locativ național.

Piața imobiliară din România este în plină explozie: în luna februarie 2018 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 50.756 de imobile. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna februarie 2018, în București – 7.310, Cluj – 3.459 si Timiș – 3.169. Județele cu cele mai puține imobile vândute in aceeași perioadă fiind Sălaj – 384, Gorj – 380 și Covasna – 332.

Anul 2018 vine cu noi provocări pentru piața imobiliară. Prețurile au început sa crească încă de anul trecut, iar din acest an prețurile vor crește în medie cu 8%, estimează specialiștii din domeniul imobiliar. Scumpirile vin în contextul în care sunt așteptate proiecte de mare anvergură, atât în București, cât și în marile centre economice, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov. Cu toate acestea, cererea este mare, astfel ca la nivel național se construiește în ritm alert.

De la lansarea programului „Prima Casa” în 2009 până la sfârșitul lunii noiembrie 2017, au fost acordate 238.305 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 20,78 de miliarde de lei, potrivit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Este bine-cunoscut faptul că piața imobiliară este una dinamică, iar situația acesteia se modifică în mod constant.

Un studiu făcut de către consultanții specializați au realizat un top al previziunilor pentru anul 2018.

Top previziuni imobiliare pentru anul 2018:

Piața de investiții va avea parte de evoluție spectaculoasă care se va bucura de o creștere considerabilă comparativ cu anii anteriori;

Migrația internă și externă va fi din ce in ce mai relevantă. Principalele orașe din România sugerează o preferință în creștere din punct de vedere imobiliar;

Cererea pentru achiziționarea terenurilor destinate construcțiilor rezidențiale va continua să se extindă;

Pe segmentul industrial cererea chiriașilor va fi din ce în ce mai puternică;

Spații noi de retail se vor extinde în țară. Investițiile se vor îndrepta spre construirea și îmbunătățirea spațiilor de retail în orașele cu deficit de astfel de arii;

Retailul online nu va pune în pericol existența celui tradițional. În procesul decizional, românii doresc de regulă să vadă un produs înainte de a-l achiziționa, ceea ce reprezintă un avantaj pentru centrele comerciale clasice.

Accesând categoria de imobiliare a site-ului www.nozi.ro descoperi cele mai bune oferte pentru case și apartamente, terenuri și spații comerciale din toată România. Aici găsești o multitudine de anunțuri în cel mai scurt timp, de la garsoniere de închiriat sau de vânzare, până la apartamente, case și vile de vânzare.

În cazul în care ești interesat de terenuri de vânzare sau de diverse spații de închiriat, vrei să investești sau cauți un depozit sau o hală, la noi găsești categorii specifice, dedicate acestora.

Adaugă gratuit online pe www.nozi.ro orice tip de anunț imobiliar simplu, rapid și sigur.